طرز تهیه کوکو سبزی با زرشک
مواد لازم:
سبزی کوکوئی | 500 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
مغز گردو | ½ پیمانه |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
مرحله اول
برای تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو ابتدا سبزی کوکویی را پس از شستشو به صورت ساطوری متوسط خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن به تابه اضافه می کنیم.
مرحله دوم
حالا سبزی خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا سرخ شود. در صورتی که تمایل دارید خاصیت های سبزی حفظ شود، باید انرا فقط در حدی تفت دهیم که کمی سرخ شود و رنگش تغییر کند.
مرحله سوم
اما اگر بخواهیم کوکو سبزی ما در پایان پخت رنگ تیره تری داشته باشد باید سبزی را در حدی سرخ کنیم که رنگ آن تیره شود، البته باید بدانید که این کار باعث می شود که خاصیت های سبزی به طور کامل از بین برود.
مرحله چهارم
پس از اینکه سرخ کردن سبزی به پایان رسید، انرا درون یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم و اجازه می دهیم به طور کامل خنک شود. حالا تخم مرغ ها را داخل یک کاسه جداگانه می شکنیم و کهی هم می زنیم تا از لختگی خارج شون
مرحله پنجم
در این مرحله مغز گردوها را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه زرشک به تخم مرغ اضافه می کنیم، در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که مقدار مغز گردو و زرشک تقریبی است و در صوت تمایل می توانیم آنها را کم یا زیاد کنیم. در ادامه مخلوط تخم مرغ را به کاسه حاوی سبزی کوکویی اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه مایه کوکو را داخل تابه می ریزیم و روی انرا با پست قاشق صاف می کنیم تا به صورت یکدست در کف تابه بخوابد.
مرحله هشتم
حالا صبر می کنیم تا کوکو خودش را بگیرد و سمت زیرین کوکو به طور کامل سرخ شود. در ادامه کوکو را بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. برای راحت تر شدن کار می توانیم کوکو را به چند قسمت تقسیم کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله زمان می دهیم تا سمت دیگر کوکو نیر به خوبی سرخ شود. پس از اینکه دو طرف کوکو به خوبی سرخ شد، انرا به ظرف مورد نظرمان انتقال می دهیم. در پایان کوکو را به همراه نان، گوجه فرنگی و خیارشور سرو می کنیم.
خورشت زرشک
کشور پهناور ما این امکان رو به ما داده تا با تعدد اقلیم های مختلف و فرهنگ های خاص اون منطقه، فرهنگ غذایی متنوعی داشته باشیم. قطعاً موقیت های جغرافیایی تاثیر قابل توجهی در نوع مواد اولیه و همچنین چگونگی تهیه غذا و خوراک های مختص به ناحیه برخواسته از خودش رو داره. از این بابت که ما جز فرهنگ هایی هستیم که با تنوع قابل توجه و بی نظیری از نظر تهیه خوارک و غذا و انواع شیرینی و سایر رشته های مربوط به اون ها رو در اختیار داریم، باعث افتخاره.
فروشگاه آذربو در فروش زعفران سوپر نگین نامدار و مشهور است.
مواد اولیه :
برای ۷ نفر
گوشت ۷۵۰گرم (گوسفندی و با استخوان)
زرشک ۲۵۰گرم
لپه نصف پیمانه
پیاز۲عدد
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیاز هارا شسته و ریز میکنیم و به همراه مقداری روغن سرخ میکنیم و بعد گوشت گوسفندرا به صورت خورشتی خردکرده و همراه پیاز و ادویه، نمک، فلفل و روغن تفت میدهیم تا رنگ گوشت برگردد و عطر ادویه نیزبه مشام برسد.لپه را شسته و کمی در ظرف جداگانه تفت میدهیم و به گوشت اضافه میکنیم.زرشک شسته شده آن را هم به گوشت می افزاییم و ۴ لیوان آب داخل قابلمه ریخته و حرارت راکم میکنیم و اجازه میدهیم خورش بپزد و به روغن بیفتد.
خورشت زرشک
نکات:
۱)این خورش غذایی کردی است.
۲)بهتر است روی خورش را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.
۳)لپه را حتما از شب قبل خیس کرده و آبش را ۳بار عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را۲بار جوشانده و آبش را خالی کنید و بعد بپزید.
۴)در صورت تمایل مقداری آبلیمو و زعفران نیز به غذا بیفزایید
بیشتر بدانید از آشنایی با خواص درمانی زرشک
یکی از گیاهان دارویی پرمصرف، زرشک است. میوههای قرمز کوچک این گیاه در سفرههای بیشتر مردم مورد استفاده قرار میگیرد.
زرشکپلو، مربای زرشک، سس زرشک، کیک زرشک، ترشی زرشک و حتی آب زرشک، اسمهای آشناست که طعم، مزه و خواص جالبی دارد.
علاوه بر خواص تغذیه ای، از رنگدانههای موجود در چوب و پوست گیاه زرشک برای رنگ کردن چرم و پشم نیز استفاده میشود.
خواص درمانیسابقه مصرف زرشک به دوره مصر باستان میرسد، زمانی که فراعنه و ملکهها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف میکردند.
برای اینکه از قیمت زعفران سرگل آگاهی پیدا کنید میتوانید به سایت فروشگاه آذربو مراجعه فرمایید.
زرشک پلو
یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذا های سفره ی ایرانی.
تاریخچه زرشک پلو به دوره صفوی برمی گردد؛ در این دوران آشپزی ایرانی پیشرفت های شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی مانند زرشک پلو متولد شدند. از آنجا که تزئین این غذا به اندازه کیفیت اجزای تشکیل دهنده اش اهمیت دارد و روی برنج با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ پوشیده می شود، می توان آن را از نظر زیبایی به فرش ایرانی تشبیه کرد. به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی است که مردم استان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر استان های ایران می پزند و به آن علاقه دارند.
برای خرید زعفران از کشاورز در تهیه زرشک پلو میتوانید به فروشگاه آذربو مراجعه کنید.
مواد لازم زرشک پلو با مرغ
برنج ۴ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
زرشک ۱ پیمانه
کره ۲۵ گرم
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زعفران دم کرده ۲ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱ ق غذا خوری
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
ابتدا در تابه ای کمی روغن اسپری می کنیم و یا یک قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا داغ شود،سپس تکه مرغ ها را در تابه قرار می دهیم و درب آن را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا سرخ شود
بعد از گذشت ۵ دقیقه درب قابلمه را بر می داریم و نگاه می کنیم اگر سرخ شده بود که آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شوند اگر نه مجددا درب قابلمه را می گذاریم تا طلایی و سرخ شود. پوست پیاز را می گیریم
و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و سیر را نیز پوست می گیریم و آبکشی می کنیم ریز خرد می کنیم و در قابلمه ای (قصد داریم در آن مرغ را بپزیم)کمی روغن می ریزیم و پیاز و سیر را در آن تفت می دهیم تا کمی رنگشان تغییر کنید
سپس رب گوجه فرنگی را می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند و آن وقت نمک،فلفل و آبلیمو به مواد اضافه می کنیم و تفت می دهیم و در آخر تکه مرغ های سرخ شده را در قابلمه می چینیم و ۲ الی ۳ لیوان آب روی مواد و مرغ ها می ریزیم
و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزند. حدودا ۲ ساعت برای پخت کامل مرغ زمان لازم است تا سس مرغ غلیظ شود و روغن بیاندازد. ۱۰ دقیقه مانده به خاموش کردن شعله قابلمه مرغ ۱ قاشق از زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.
زرشک را در در ظرفی می ریزیم و روی آن آب ولرم می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورد. برای پخت برنج ابتدا در قابلمه ای ۸ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا بجوش بیاید و مقداری نمک داخل آب می ریزیم.
برنج را بستگی به نوع آن و میزان مهارت داشتن ما در پخت آن می توانیم از قبل در ظرف آبی بریزیم تا خیس بخورد و یا اگر مهارت نداریم زمانی که آب بجوش آمد برنج را می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و داخل آب جوش میریزیم.
با خرید زعفران نگین از فروشکاه آذربو، به سفره هایتان رنگ و طعم متفاوتی ببخشید.
ابتدا که برنج را داخل قابلمه می ریزیم از جوش می افتد برنج را هم می زین و رها می کنیم تا مجددا به جوش بیاید ۴ الی ۵ دقیقه که گذشت مجددا یک هم می زنیم و چند دانه از برنج را از آب خارج می کنیم و زیر دندان امتحان می کنیم
اگر اطرافش پخته بود ولی مغز ان سفت بود زمان آبکشی برنج است،در غیر این صورت باید زمان داد تا بپزد. برنج را در آبکش می ریزیم و آبکشی می کنیم.قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا آب داخل قابلمه کاملا خشک شود
سپس مقداری روغن داخل آن می ریزیم و از روی حرارت بر می داریم و برای ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی را پوست می گیریم و ورقه ورقه می کنیم و کف قابلمه می چینیم و برنج را با کفگیر را روی ته دیگ می ریزیم
و در آخر درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا برنج بخار کند و آن وقت حرارت را کم می کنیم و اگر دوست داشتید توری زیر قابلمه قرار می دهیم تا به مرور زمان برنج بپزد. زرشک را در آبکش می ریزیم و در تابه ای کره را قرار می دهیم تا آب شود
سپس زرشک را داخل کره می ریزیم و با حرارت کم تفت می دهیم و شکر را اضافه می کنیم تا شکر کاراملی شود در انتها ۱ قاشق زعفران دم کرده باقی مانده را به آن می افزاییم و در حد ۳۰ ثانیه تفت می دهیم سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و هم می زنیم تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
در پایان پس از اینکه غذا آماده شد برنج را در دیس می کشیم سپس مقدار کمی از برنج را با زرشک در یک کاسه کوچک مخلوط می کنیم و روی برنج را با زرشک تزیین می کنیم. مرغ را هم در ظرف خورشت می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم. نوش جان.
می توانید با خرید سرگل از سایت آذربو بهترین عطر و طعم را در خانه داشته باشید.
درباره خواص درمانی زرشک مطالب زیادی بیان شده است، به عنوان مثال سرخپوستان آمریکازرشک را برای بیماریهای خونی، سل، بیاشتهایی، بیماریهای کلیوی، رماتیسم، زخمها و جراحتها به کار میبردند.
بعضی از پزشکان سنتی در ایران نیز زرشک را به عنوان رفع بوی بد خلط سینه میشناختندو در درمان بیماریهای لثه، درد دندان و بعضی بیماریهای چشمی (ضعف دید) از آن استفاده میکردند.
از زرشک برای درمان بیماریهای آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، کاهش تب، التهاب طحال،آماس زبان، زرد زخم، کمردرد، از بین بردن کرمهای حلقوی، مشکلات قلبی، قاعدگی دردناک، مشکلات کبدی، بواسیر و تبخال نیز استفاده میشود.
روسها زرشک را برای التهاب خونریزی دهنده دیواره رحم، مشکلات کیسه صفرا، فشار خون بالا، افزایش ترشح صفرا و همچنین برای تنظیم ارگانهای زنانه مصرف میکنند.
چه زرشکی برای غذاهای مجلسی مناسب است؟
هرچه زرشک تازه تر باشد، غذا خوش رنگ تر می شود.
هر چه زرشک بماند، تیره تر می شود مگر اینکه تا تازه است آن را فریز نمایید تا نرم و خوشرنگ بماند پس به خاطر داشته باشید مهمترین نکته برای خوش رنگ ماندن زرشک این است که زرشک را در فریزر نگهداری کنید تا رنگ آن ثابت مانده و سیاه و خشک نشود.
زرشک خوب، قرمز روشن و خوشرنگ است، بنابراین از خریدن زرشکهایی که رنگ تیره دارند خودداری کنید.