روش های پخت سریع حبوبات

quick2 cooking1 beans1 روش های پخت سریع حبوبات

روش های پخت سریع حبوبات

نحوه پخت سریع حبوبات

پختن سریع حبوبات یکی از مشکلاتی میباشد که اغلب خانم ها مخصوصا خانم های شاغل با آن درگیر هستند. در ادامه چند روش برای پخت سریع حبوبات را آورده ایم.

نحوه ی پخت سریع حبوبات

راه های متفاوتی برای پخت سریع حبوبات، وجود دارد. در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

برای اینکه حبوبات شما مخصوصا نخود و لوبیا، زودتر بپزند، بهتر میباشد آن ها را از قبل خیس کنید. خیس کردن حبوبات علاوه بر پخت زودتر آن ها، اگر آب آن ها را چند بار عوض کنید نفخ حبوبات از بین می رود.

روش دیگری که اگر وقت برای خیس کردن طولانی حبوبات را ندارید، این میباشد که، حبوبات را با آب بجوشانید زمانی که خوب جوشیدند اجازه بدهید حدود 1 ساعت داخل همان آب گرم بمانند. تا خوب خیس بخورند. در پایان آن ها را داخل سبدی آبکش کنید. و بعد داخل قابلمه بریزید و آب جوش روی آن ها بریزید. هرگز آب سرد نریزید زیرا سبب دیرتر پخته شدن حبوبات شما می شود.

هرگز در اوایل پخت حبوبات، نمک به آن افزایش نکنید زیرا سبب دیرپز شدن حبوبات می شود. همیشه نمک را یک ساعت آخر پخت افزایش کنید تا هم حبوبات پخته شوند و هم مزه دار شوند.

اگر وقت خیس کردن حبوبات را ندارید و شتاب دارید، مشابه روش های قبل آن را در قابلمه ای بجوشانید، و آب آن را خالی کنید. تا نفخ آن گرفته شود. لازم نیست داخل آب جوش آن 1 ساعت قرار بدهید. برای گرفتن نفخ می توانید داخل آب جوش 1 رقم خیار کامل قرار بدهید و اجاه بدهید با هم بپزند.

یک روش دیگر این که بعد از جوشاندن و خالی کردن آب آن ها، داخل غذای خود می توانید از زیره استفاده کنید و یا در حین جوش‌آمدن حبوبات مقداری زیره ی کامل را داخل کیسه ای پارچه ای قرار بدهید و در آن را ببندید و داخل قابمله ی حبوبات قرار بدهید تا با هم بجوشند. این کار سبب از بین بردن نفخ حبوبات می شود.

برای زودتر پختن حبوبات می توانید از زودپز استفاده کنید. هرگز حبوباتی را که مطمئن نیستید از پخت آن با هم نپزید. مثلا برای پخت حبوبات آش نخود و لوبیا را به صورت سوا بپزید.

بیشتر بخوانید:  راههای تشخیص برنج ایرانی اصل

یک روش جالب برای پخت حبوبات این میباشد که حبوبات را بشویید و داخل فلاسک بریزید و روی آن ها آب جوش بریزید و در فلاسک را ببندید. و اجازه بدهید لااقل 12 ساعت و یک شبانه روز اجازه بدهید به همین صورت باقی بماند. هر چه بیشتر قرار بدهید، حبوبات شما بهتر می پزند.

quick2 cooking1 beans3 روش های پخت سریع حبوبات

راهنمای پخت حبوبات

تمرکزفکر کنید حبوبات دیرپزتر را بیشتر خیس کنید و حبوباتی که زودتر می پزند را کمتر خیس کنید موردی ندارد. مثلا حبوباتی مشابه جو، ماش، دال عدس خیلی زود می پزند و نیازی به خیس کردن ندارند.

برای اینکه حبوبات شما زودتر بپزند در طول پخت درب قابلمه را ببندید. این سبب زودتر پختن حبوبات می شود. برای اینکه از داخل قابلمه سر نرود آنها را داخل قابلمه ای بزرگتر از میزان حبوبات بریزید.

در ضمن در حین پخت حبوبات کف های سفید روی آن را بگیرید زیرا آن ها نفخ های حبوبات هستند.

quick2 cooking1 beans4 روش های پخت سریع حبوبات

میزان خیساندن حبوبات

مدت دوران خیساندن و پخت حبوبات :

میزان خیساندن حبوبات با هم گوناگون هستند که با مدت دوران آن ها آشنا می شوید.

بیشتر بخوانید:  روش های دم کردن زعفران

(البته این مدت دوران پخت متغییر میباشد و حبوبات ها با هم گوناگون هستند، ظروف پخت و میزان حرارت گاز هم گوناگون میباشد.)

دوران پخت نخود

خیساندن: 8-10 ساعت

دوران پخت: 60-90 لحظه

خیساندن لوبیا چیتی

خیساندن: 8-12 ساعت

دوران پخت: 70-90 لحظه

پخت لوبیا قرمز

خیساندن: 10-12 ساعت

دوران پخت: 45-50 لحظه

لوبیا چشم بلبلی

خیساندن: 10-12 ساعت

دوران پخت: 45-50 لحظه

خیساندن لوبیا سفید

خیساندن: 10-12 ساعت

دوران پخت: 70-90 لحظه

لوبیا سیاه

خیساندن: 8-12 ساعت

دوران پخت: 55-60 لحظه

دوران پخت لپه

خیساندن: نیازی نیست

دوران پخت: 40-45 لحظه

دوران خیساندن و پخت باقلا

خیساندن: 8-12 ساعت

دوران پخت: 90 لحظه

لوبیای مخصوص باقلاقاتق

خیساندن: 8-12 ساعت

دوران پخت: 45-50 لحظه

پخت و خیساندن نخود سبز خشک

خیساندن: 8-12 ساعت

دوران پخت: 60-90 لحظه

دوران پخت ماش

خیساندن: نیازی نیست

دوران پخت: 30-40 لحظه

دوران خیس خوردن عدس

خیساندن: نیازی نیست

دوران پخت: 30-40 لحظه

مدت پخت دال عدس

خیساندن: نیازی نیست

دوران پخت: 15-30 لحظه

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

15 نکته برای پخت لازانیای خوش طعم

(*15*)طرز پخت لازانیا برای (*15*)دستور پخت لازانیا، می توانید از مواد میانی متفاوتی استفاده کنید …